Home     Nulon DIC 300 ml
Nulon DIC 300 ml

Nulon DIC 300 ml


Nulon Diesel Injector Cleaner


€ 14.50
incl. BTW

Artikelcode: DIC

Nulon DIC  300 ml


  • Productinformatie

Nulon Diesel Injector Cleaner (Nulon DIC) is het resultaat van ontelbare uren van onderzoek en ontwikkeling naar de brandstof behoefte van diesel aangedreven motoren, om maximum prestatie, zuinigheid en rendement te leveren. Operators klagen constant van uitlaatrook, slecht starten, verbrandingsgeluid en aanverwante kwaliteitsproblemen met brandstof opslag (speciaal voor verlengde periodes van tijd).

Het is welbekend dat de kwaliteit van brandstof door verschillende redenen dramatisch varieert, inbegrepen de bron van de ruwe olie van welke de brandstof is gedistilleerd en de tijd van het jaar (wisselende temperatuursomstandigheden).

Voordelen:
- Zuiverder brandstof systemen
- Verbeterde smering van brandstof pompen
- Optimaliseert injector rendement en brandstof verstuiving
- Corrosie bescherming voor het ganse brandstof systeem
- Brandstof stabiliteit gedurende opslag
- Verbeterde motor prestatie
- Verbeterde brandstofbesparing
- Verminderde uitlaatgassen
- Verminderde uitlaatrook
- Water afscheiding

Alle van de hierboven vermelde voordelen verzekeren optimaal rendement van de motor. Uitgebreide testen hebben duidelijk bewezen dat Nulon DIC, gebruikt als voorgeschreven, op een regelmatig basis blijvend piek prestatie verschaft van alle aanverwante onderdelen van het brandstof systeem. Tijdsverlies door injector verkoling enz. is miniem. Piek prestatie word in stand gehouden door efficiëntere verbranding. Door aanhoudend efficiëntere verbranding is brandstofbesparing optimaal. Uitgebreide testen toonden verbeteringen in brandstofbesparing van 5%, gezien uit het standpunt van brandstof gebruik maakt dit Nulon DIC kosten effectief. Verdere kosten besparingen worden verkregen door verminderde onderhoudskosten en tijdsverlies.

In markten waar brandstoffen met hoger solfer gehalte overheersen biedt Nulon DIC een aanvullend voordeel. Schade veroorzaakt door zuur producerend solfer aanslag wordt geminimaliseerd door een veel efficiëntere verbranding waardoor solfer aanslag en olie verontreiniging vermindert. In plaats van dat de solfer wordt doorgelaten via de zuigerveren in de smerende olie, wordt het uitgestoten of verbrand waardoor ook de zuurvorming vermindert.

Wereldwijd, zal solfer langzaam maar zeker verwijderd worden van diesel brandstof om luchtverontreinigende redenen. Sommige landen hebben het solfer niveau reeds verminderd tot een punt waar brandstofpomp slijtage een probleem geworden is. Solfer is een zeer effectief extreme druk (E.P.) smeermiddel dat brandstofpompen traditioneel beschermt tegen slijtage.  
Regeringen dringen er op aan voor diesel motoren te voldoen aan de Euro 3 gassen wetgeving en voor motoren die klaar zijn voor deze eisen. Maar er is geen andere optie dan het gebruik van extreem lage solfer brandstoffen. Nulon DIC zorgt voor aanvullende smering en voldoende pomp bescherming, zelfs in brandstoffen zonder solfer.

Toepassing:
Nulon DIC zou toegevoegd moeten worden aan alle gestockeerde brandstoffen, of bij vulling van de tanks van desbetreffende machines of motoren. (Voeg altijd Nulon DIC toe voor het tanken om zeker te zijn van een goede mengeling.) Om maximale voordelen te bekomen, dient Nulon DIC blijvend gebruikt te worden op een regelmatige basis.

Dosering:
Doseer Nulon DIC aan de dieselbrandstof met 300 ml voor elke 300 liter van dieselbrandstof, of 1 deel per 1,000 van de brandstof.