Home     Nulon ESL 300 ml
Nulon ESL 300 ml

Nulon ESL 300 ml


Motor Lek Stop

ESL - Motor Stop Lekkage

Nulon Motor Stop Lekkage (ESL = Engine Stop Leak) is het resultaat van de meeste vooruitstrevende technologie ter preventie van olielekkage door defecte oliekeringen, in het bijzonder oliekeringen van het elastomeer type. De meeste moderne motoren gebruiken dit materiaal als de basis voor hun afdichtingen. Deze afdichtingen zijn moeilijk te vernieuwen en in vele gevallen is het noodzakelijk om de motor uit te bouwen, of deze te herstellen tegen hoge kosten. ESL zorgt ook voor een betere afdichting van de klepsteel geleiders.€ 32.00
incl. BTW

Artikelcode: ESL

Nulon ESL  300 ml


  • Productinformatie

Nulon Motor Stop Lek (ESL) is het resultaat van de meeste vooruitstrevende technologie ter  preventie van olielekkage door defecte oliekeringen, in het bijzonder oliekeringen van het elastomeer type. De meeste moderne motoren gebruiken dit materiaal als de basis voor hun  afdichtingen. Deze afdichtingen zijn moeilijk te vernieuwen en in vele gevallen is het noodzakelijk om de motor uit te bouwen, of deze te herstellen tegen hoge kosten. ESL zorgt ook voor een betere afdichting van de klepsteel geleiders.

Na verloop van tijd en door warmte, worden afdichtingen hard en verliezen ze hun flexibiliteit. Gepatenteerde additieven in ESL reageren met het afdichtingmateriaal door dit te verzachten zodat het zijn elasticiteit terug krijgt en zijn functie van afdichting hernieuwt.

Nulon ESL is uniek omdat het op twee verschillende vlakken werkt. Voor zo ver wij weten, is er geen enkel andere product beschikbaar dat zowel "olielekkage" en "olie verbranding" zo effectief bestrijd als ESL. Als een motor slijtage of ouderdom vertoont zijn ook de afdichtingen versleten, verhard of lek.De zuigerveren werken niet optimaal meer en veroorzaken daardoor olieverbranding en olieverbruik. Nulon ESL is zo uniek dat het de afdichtingfunctie van zuigerveren kan hernieuwen.
Hierdoor vermindert olieverbranding en daardoor de uitlaatrook.

Nulon ESL kan veilig gebruikt worden in alle soorten motoren. In tegenstelling met vele stop lek en stop rook producten, is Nulon ESL geen olie verdikker. Het kan veilig gebruikt worden in motoren die lage viscositeit oliën vereisen, b.v. SAE 7.5W-15.

Voordelen:
- Vermindert olielekkage
- Verbetert het motorrendement
- Vermindert uitlaatrook
- Verbetert de compressie
- Vermindert olieverbruik
- Langere levensduur van de motor

Kenmerken:
- Nulon ESL is een perfect hulpmiddel om de algemene toestand van een motor te bepalen. Indien een motor niet reageert op een ESL behandeling mag verondersteld worden dat de motor toe is aan grote onderhoudsbeurt of revisie met vernieuwing van de pakkingen en oliekeringen.
- Nulon ESL is geschikt voor gebruik in benzine, diesel en LPG motoren.

Noot:
Nulon ESL kan ook gebruikt worden om olielekkage te verminderen in versnellingsbakken. (voeg 50ml toe per liter olie).

Gebruiksaanwijzing:
Eenvoudig toevoegen aan bestaande olie. Daardoor is het niet noodzakelijk olie te vervangen alvorens Nulon ESL te gebruiken, het is aanbevolen ESL zo lang mogelijk in de motor te laten alvorens de olie te vervangen. Niet overdoseren.
Herhaal toepassing met volgende oliewissels alleen als de lekkage terugkomt.

Dosering:
Voeg een flacon van 300 ml (10.14 US fl oz) Nulon ESL toe voor elke 5 liters (1.32 US gals) of een deel daarvan aan de motorolie.