Home     Nulon G65 300 ml
Nulon G65 300 ml

Nulon G65 300 ml


Stuurbekrachtiging


€ 35.00
incl. BTW

Artikelcode: G65

Nulon G65  300 ml


  • Productinformatie

Nulon G65 Stuurbekrachtiging Behandeling met PTFE werd geformuleerd om:

- Stuurbekrachtiging systemen te beschermen tegen slijtage, en
- Problemen zoals lekken, te voorkomen die ontstaan tijdens het gebruik van de stuurbekrachtiging, enz.

Algemeen gesproken, worden stuurbekrachtiging systemen enorm verwaarloosd en krijgen geen ander onderhoud dan de toevallige controle van het peil. De meeste mensen zijn niet bewust dat een stuurbekrachtiging systeem een gewone filter heeft in de vloeistof reservoir die van tijd tot tijd moet schoon gemaakt worden. Een gewoon systeem bevat een veel kleiner volume vloeistof dan van automatische versnellingsbak als smeervloeistof. Deze vloeistof is onderhevig veel hardere omstandigheden, voornamelijk warmte en verontreiniging.

Als preventief onderhoud zal Nulon G65 de smerende kwaliteiten van de vloeistof verbeteren en houd de afdichtingen zacht en soepel om te voorkomen dat lekken ontstaan.

Veel voertuigen lijden aan geluid van de pomp, andere lijden aan vibraties die worden doorgegeven via het stuurwiel. Deze problemen zijn dikwijls reeds aanwezig in nieuwe voertuigen. In veel gevallen zal G65 deze vervelende verschijnselen uitschakelen.

Een aantal vroegere modellen V8 wagens uitgerust met stuurbekrachtiging hebben last van vroegtijdige lekken. Dit was te wijten aan een ontwerpfout doordat het apparaat veel te dicht tegen het uitlaatspruitstuk was geplaatst. De hitte van de uitlaat die vroegtijdig de afdichtingen verhard, wat resulteert in lekken.
De dichtingen vernieuwen is een zeer dure aangelegenheid en nieuwe dichtingen worden natuurlijk blootgesteld aan dezelfde harde omstandigheden. Nulon G65 zal, in de meeste gevallen, ofwel de lek ongedaan maken, ofwel tenminste verminderen tot een aanvaardbaar niveau.

Voordelen:
- Vermindert olielekken van afdichtingen
- Bevordert rustiger, zachter gebruik
- Beschermt afdichtingen tegen schade door hitte
- Vermindert slijtage
- Vermindert pompvibratie doorgegeven via het stuur wiel
- Verlengt levensduur onderdelen
- Verbetert smeereigenschap van stuurbekrachtiging vloeistof

Gebruiksaanwijzing:
Eenvoudig toevoegen aan het reservoir van het stuurbekrachtiging systeem. De flacon G65 bevat 300 ml daarom is het nodig ongeveer dezelfde hoeveelheid vloeistof te verwijderen van het reservoir alvorens toevoeging van G65. Reinig ook de filter. Herhaal toepassing indien nodig, of als het systeem een onderhoudsbeurt krijgt.

Noot: Sommige voertuig constructeurs raden hun eigen speciale stuurbekrachtiging vloeistof aan in plaats van de gebruikelijke automatische versnellingsbak olie (A.T.F.). Meng in zulke gevallen een kleine hoeveelheid G65 met de aangeraden vloeistof en controleer visueel of ze verenigbaar zijn.