Home     Nulon G70 250 gr
Nulon G70 250 gr

Nulon G70 250 gr


Versnellingsbak/tandwielkast


€ 69.00
incl. BTW

Artikelcode: G70 250

Nulon G70  250 gr


  • Productinformatie

Nulon G70 met PTFE biedt maximum smeer en antislijtage bescherming voor tand en lager oppervlakken van alle types van tandwielen (schroef, spoor en worm aangedreven). Nulon G70 combineert een uitgebalanceerd mengsel van Polythetrafluorethyleen (PTFE) met extreme druk en anticorrosie bestanddelen. Nulon G70 is geschikt voor gebruik bij alle synchromesh ringen en differentiëlen met beperkte slip.

De PTFE deeltjes in Nulon G70 zijn tussen .4 en 40 micron. De kleinere deeltjes, indien onderhevig aan druk en temperatuur, dringen in de wrijvingsoppervlakken dus verminderen wrijving en bieden restsmering en corrosie weerstand ook gedurende periodes van stilstand. De grote PTFE deeltjes circuleren met het normale versnellingbak olie en vormen een kussen tussen de tand oppervlakken en vermindering dramatisch tand groeven. Dit kussen effect is belangrijk omdat het geluid verminderd veroorzaakt door kleine oneffenheden van de rakende oppervlakken welke verantwoordelijk zijn voor het zeer algemeen voorkomend geluid in differentiëlen.

Veel moderne versnellingsbakken lijden aan slecht schakelen in koude toestand. Hierdoor raden een groot aantal constructeurs aan om dunnere olie te gebruiken, in sommige gevallen automatische versnellingsbak olie (A.T.F.). Deze lichtere oliën zorgen voor soepeler schakelen ten koste van een kortere levensduur van tandwielen en lagers, door de lagere viscositeit heeft deze olie niet dezelfde EP (extreme druk) gradatie bescherming. Door zijn EP karakteristieken, zal Nulon G70 de bescherming enorm verbeteren zowel als het schakelen gevoelig zal verbeteren.
Noot: G70 is geschikt voor alle versnellingsbakken inbegrepen personen wagens, vrachtwagens en industriële tandwielkasten.
G70 mag samen gebruikt worden met, en geschikt voor gebruik met, automatische versnellingsbak olie (A.T.F.) en motorolie, en alle door de constructeur aanbevolen smeermiddelen voor handgeschakelde versnellingsbakken.

Voordelen:
- Vermindert wrijving en slijtage
- Zachter schakelen
- Rustiger gebruik
- Verlengtlevensduur van onderdelen
- Vermindert olielekken
- Verbetert extreme druk bescherming
- Restsmering gedurende stilstand periodes
- Corrosie bescherming
- Vermindert bedrijfstemperatuur
- Vermindert energie verbruik in industriële tandwielkasten

Gebruiksaanwijzing:
Voeg eenvoudig de vereiste hoeveelheid G70 toe (in overeenstemming met de inhoudstabellen) aan de versnellingsbak of achterbrug. Herhaal de toepassing bij elke oliewissel.

Dosering:
- Tot 8 liter  olie - Voeg 125 ml toe per 2 liter
- Boven 8 liter  olie - 500 ml + 3%  op het volume daarboven.

Waarschuwing:
G70 nooit gebruiken in automatische versnellingsbakken.

Noot: Nulon G70 is geschikt voor gebruik in Laycock overdrive zoals gebruikt in MGs en Triumphs.