Home     Nulon LFTU 300 ml
Nulon LFTU 300 ml

Nulon LFTU 300 ml


Klepstoters & Tune-up

Nulon Lifter-Free and Tune-Up (LFTU) is ontwikkeld om probleemloos schadelijke vernis en carbon los te maken en op te lossen dat zich bevindt in de omgeving van de hydraulische klepstoters en nokkenasnokken.


€ 25.50
incl. BTW

Artikelcode: LFTU

Nulon LFTU  300 ml


  • Productinformatie

Nulon Lifter-Free and Tune-Up ((LFTU) is ontwikkeld om probleemloos schadelijk vernis en carbon los te maken en op te lossen dat zich bevindt in de omgeving van de hydraulische klepstoters en nokkenasnokken.
Lawaaierige hydraulische klepstoters kunnen veroorzaakt worden door verschillende factoren:
1. Mechanische schade aan Nokkenassen of aan hydraulische klepstoters
2. Gebroken delen in de hydraulische klepstoters of klepveren 
3. Verharde en carbondeeltjes die de ingangskanalen blokkeren. 
4. Bezinksel, was, of vernis bezinksel die kleverige klepstoters veroorzaken.
Nulon Lifter-Free & Tune-Up kan gebruikt worden als uitstekende methode om de oorzaak van het geluid vast te stellen. Voeg simpel een flacon product toe aan de motorolie. Is het geluid niet verdwenen na veertien dagen of 500 km, kan met zekerheid aangenomen worden dat eerdere mechanische schade de oorzaak is van het klepstoters lawaai, of het probleem kan veroorzaakt worden door te lage oliedruk, of te laag oliepeil. Wanneer vastgesteld is dat oliedruk en oliepeil in orde zijn, dienen de klepstoters verwijderd, gecontroleerd en indien nodig vervangen. Controle van de nokkenasnokken dient op hetzelfde moment te gebeuren.
Klepstoters lawaai wordt meestal veroorzaakt door slecht onderhoud, met andere woorden laattijdige oliewissels. Wanneer de olie oxideert en hard carbonbezinksel wordt gevormt, brokkelen harde carbondeeltjes af en worden mee getransporteerd naar de klepstoters, waar zij achterblijven en de doorstroming van olie verminderen. Slecht onderhoud draagt er ook toe bij tot de vorming van vernis, welke de tolerantie verminderd en er de oorzaak van is dat de klepstoters kleverige worden. Terwijl Lifter-free and Tune-Up deze problemen verhelpt, mag men niet vergeten welke schade dit kan aanbrengen ergens anders in de motor. Het is echt nodig er zorg voor te dragen dat de oliewissels op tijd gebeuren. Tegelijkertijd is het een goede gewoonte de motor te spoelen alvorens de oliefilter te vervangen om het systeem te vrijwaren van sludge en carbon. Nulon Motorspoeling is speciaal ontwikkeld voor deze toepassing.

Het gebruik van olie met hoge viscositeit draagt bij tot lawaaierige klepstoters doordat het de doorstroming van de olie in de klepstoters verminderd en omdat het langer duurt om de olie op te pompen. Lagere olie doorstroming geeft de carbon deeltjes grotere kans om zich vast te zetten rond de klepstoters. Hogere viscositeit oliën oxyderen gemakkelijker en produceren meer carbon. Dit komt doordat dikkere olie langer nodig heeft om weg te vloeien van de cilinderkop (het heetste gesmeerde deel in de motor). Algemeen gezegd, hogere viscositeit olie heeft meer tijd nodig om terug te lopen naar de carter voor koeling en langer om te circuleren, waardoor ook de warmte niet snel genoeg wordt aangevoerd. Dit verhoogd oxidatie, carbon en sludge vorming.
Voordelen:
- Stopt lawaaierige klepstoters en nokkenasnokken
- Verwijdert sludge en zacht carbon 
- Reinigt oliekanalen en hydraulische klepstoters 
- Bevrijd kleverige klepstoters 
- Verandert de viscositeit van de olie niet 
Te weten:
- Gemakkelijk te gebruiken
- Toepasbaar voor benzine, gas en dieselmotoren 
- Veilig te gebruiken in oudere motoren 
- Beschadigd geen pakkingen en oliekeerringen
- Kan zonder problemen in de motor blijven tot de volgende oliewissel 
- Veilig te gebruiken met alle soorten motorolie