Home     Nulon R45 500 ml
Nulon R45 500 ml

Nulon R45 500 ml


Ultra Cool


€ 26.00
incl. BTW

Artikelcode: R45

Nulon R45  500 ml


  • Productinformatie

Nulon R45 is speciaal ontwikkeld om alle onderdelen te beschermen in koelsystemen van moderne voertuigen. R45 beschermt aluminium, gesoldeerd, koper, gietijzer, brons, staal en rubber slangen. De koelsystemen van moderne voertuigen zijn onderworpen aan veel zwaardere omstandigheden dan 20 jaar geleden.

- Moderne koelsystemen hebben een kleinere inhoud door verminderde ruimte rondom de motor.
- Airconditioning stelt hoge eisen aan koelsystemen.
- Aërodynamica noodzaakt een kleiner voorfront, waardoor ook de radiatoren kleiner moeten zijn.
- Kleinere voorfronten en de vele moderne, motor aangedreven onderdelen verminderen de ruimte onder de motorkap, wat de luchtstroom beperkt.
- Hogere verbrandingstemperaturen veroorzaakt door een schraler brandstof mengsel en de komst van loodvrije benzine stellen extra eisen aan koelsystemen.
- Verkeersopstoppingen zorgen voor lange periodes van stationair draaien, wat zeer zware eisen stelt aan koelsystemen.

Deze eisen vragen een moderne aanpak om producten te ontwikkelen ter bescherming van koelsystemen. Moderne koelvloeistoffen bevatten antivries toevoeging en zijn normaal enkel nodig bij temperaturen onder het vriespunt. Echter, als een voertuig fabrikant speciaal het gebruik van antivries/antikook aanraadt is het essentieel om het vereiste product te gebruiken omdat sommige motoren op hogere temperaturen werken waardoor het kookpunt hoger moet zijn.

Nulon Ultra Cool is geschikt voor gebruik in de Koelsystemen van alle voertuigen die geen speciale antivries/antikook koelvloeistof nodig hebben. Nulon Ultra Cool beantwoord aan ALS/NZS 2108.1:1997

Voordelen:
- Corrosie bescherming voor alle metalen in koelsystemen
- Neutraliseert schadelijke zuren
- Helpt beschermen tegen cavitatie en erosie
- Beschermd tegen elektrolyse
- Verlengt levensduur van alle koelsysteem onderdelen
- Overtreft de vragen van de Glassware Corrosie Test van de Australian Normen ALS/NZ 2108.1:1997

Gebruiksaanwijzing:
Als het koelsysteem vuil of roestig is, reinig eerst het systeem met Nulon R40 Radiator Flush en Clean. Vul het systeem half met zuiver, zacht of gedemineraliseerd water. Voeg de vereiste hoeveelheid Nulon R45 toe (raadpleeg het instructieboek van de wagen voor de inhoud) en vul met water zoals gespecificeerd hierboven. Laat de motor draaien om product te laten circuleren en luchtbellen te verwijderen, controleer het peil, vul bij indien nodig, controleer op lekken en zet de radiatordop vast. Herhaal behandeling elke 20,000 km of eens per jaar, of wat zich eerst voordoet. Vul steeds met de juiste verhouding van R45 en water.

Waarschuwing:
Meng onder geen enkele omstandigheid radiator producten van verschillende soorten.

Dosering:
Voeg 5% bij van koelsysteem inhoud, bij systeem inhoud van 10 liter, 500 ml bijvoegen.

Eerste Hulp:
Bij vergiftiging raadpleeg een dokter.
Indien ingeslikt en meer dan 15 minuten verwijderd van een hospitaal, wek braken op.  Bij huidcontact, verwijder verontreinigde kleding en was de huid zorgvuldig. In de ogen, houd ogen open, overvloedig spoelen met water voor ten tenminste 15 minuten en raadpleeg een doktor.